1/29/14

Stem van Dordt January 2014

Leuk, onze eerste publicatie in De Stem van Dordt naar aanleiding van onze eerste Pop Up Your Shop in het centrum van Dordrecht!

Bluebirds in the Backyard stond 26 januari voor de eerste keer op de Pop Up Your Shop op de Statenplaats in Dordrecht van 12 tot 17 uur. Zie hier een artikel vanuit de Stem van Dordt (locale krant in Dordrecht).



De Stem van Dordt van 29 januari 2014

DORDRECHT - Ze viel meteen op tijdens de nieuwe editie van Pop Up Your Shop naast warenhuis V&D afgelopen zondag. De Dordtse Claire Schuyff met Bluebirds in the backyard.

Het is eigenlijk een uit de hand gegroeide hobby. Claire - genoemd naar de hitsingle van Gilbert O”Sullivan - vindt het heerlijk om spulletjes uit grootmoeders tijd te sparen. Vooral met zachte kleuren. “Ik vind pastel, baby blauw en zacht roze heerlijke kleuren en die kom je dan ook vaak tegen in mijn verzameling”, zegt zij. 

Achtertuin

Tijdens Pop Up Your Shop presenteerde zij voor de eerste keer de verkoop van deze handmade artikelen. Er was meteen veel belangstelling. Zij gaat in het voorjaar beginnen met de verkoop van deze bijzondere artikelen in de achtertuin van haar woning aan het Kromhout.
“Dat is een prachtig pand uit 1893. Ik wil in de achtertuin de spulletjes verkopen gecombineerd met lekkernijen als cupcakes, koffie en thee. En muziek van zangers of kleine groepen”, zegt zij. Claire is ook zangeres. 

Songwriter

Eerder heeft zij drie cd’s met gospelmuziek uitgebracht. Zij kiest nu voor een breder repertoire. Claire heeft zich ingeschreven voor de nieuwe serie Beste Singer Songwriter van Giel Beelen. “Ik zing vooral liefdesliedjes en over het leven.
Hoe mensen met elkaar omgaan. En over mijn zoontje Matthew”, aldus Claire. Binnenkort zijn haar vintage producten te zien op haar website. Daarop staat nu al een blog waarop zij onder meer vertelt over het leven in haar woning aan het Kromhout. Kijk op:www.bluebirdsinthebackyard.nl

1/27/14

Our first Shop in Shop in Dordrecht...


Gisteren een superleuke dag beleefd op de Pop Up Your Shop in centrum Dordrecht.
Volgende maand zijn we weer van de partij :) De foto's geven een beetje een idee.
Nu genieten van de afterglow!
Liefs, Claire




KJ schreef met de hand de etalage! Geweldig mooi! 

















1/22/14

Pop Up Your Shop - Aanstaande Zondag



Aanstaande zondag is het zover! Bluebirds in the Backyard gaat voor het eerst met mooie schatten deelnemen aan Pop Up Your Shop op de Statenplaats in Dordrecht! In de etalage zie je nu al wat mooie schatten staan.
Van 12 uur tot 17 uur heb je de kans om deze schatten in te slaan op de Statenplaats in het oude Stinggebouw in het centrum en kun je nog veel meer moois shoppen bij andere deelnemers! Heerlijk shoppen dus ;)


Van vintage accessoires tot shabby chic fashion; van antieke crafting producten tot handmade goods; van vintage tupperware tot antiek servies met bloemetjes; van oude boeken tot retro kleinmeubeltjes; van gehaakte kleedjes tot stoere vintage koffers; shabby chic lampen en veel handmade decoratie; etcetera; etcetera.... Alvast wat foto's om een idee te geven, maar dit verhult nog niet hoe uitgebreid de shop zal zijn aanstaande zondag!


Ik zie uit om jou te zien aanstaande zondagmiddag! :)
Liefs, Claire

Vintage boeken


retro nachtkastje in pastelblauw

Vintage servies

vintage camera's en leuke boekjes

Supermooie vintage blikken in allerlei soorten en maten

Boeken, notebooks en meer papierwaren


1/10/14

Vintage Nutricia Books


Wat zijn ze mooi - de vintage Nutricia boekjes voor kinderen. Ik heb er in de afgelopen maanden een aantal mogen vinden en deze staan nu in Matthews kamertje te pronken. Vanaf 1963 tot 1965 bracht Nutricia deze boekjes uit die men kon sparen met spaarpunten op de flessen koffiemelk. Met grappige titels als Timmie het Tijgertje, Het Kleine Ezeltje en De Zangwedstrijd. Nostalgie in pastelkleurtjes met hele fijne tekeningen...
Liefs, Claire









1/2/14

Treasures at the windowsill



Mooie schatten op mijn vensterbank, zoals een oud shabby lampje, bloemen in een omavaasje, oude houten deurklinken, een olielampje van glas, een gehaakt kleedje, een kruisje, een ovalen lijstje en een lief vogeltje in een vintage kop en schotel. Het vogeltje symboliseert voor mij iemand die niet bij me is, maar die wel in mijn hart is. Alles mooi gevangen in het heldere licht van buiten door het raam. Geniet van de foto's en het nieuwe jaar.
Liefs, Claire